Mentorok

A 2018/19-es tanévtől kezdődően a Team Academy Budapest hallgatói vállalkozásait a team coachok mellett egy-egy mentor is támogatja.

A mentorok szerepe

A mentor olyan külső, vállalkozásfejlesztésben jártas, tapasztalt szakember, akik elsősorban nem az adott vállalkozási ötlet szakértője, hanem az ötlet megvalósításán dolgozni kezdő csapatok támogatója. A specializációra felvett és csoportokba szerveződött hallgatók a képzés megkezdésekor így azonnal kapnak egy állandó támogató társat ötletük fejlesztéséhez.

A team academy budapest mentorai

Hampuk Richárd

Hampuk Richárd Person Group

Első vállalkozásában 14 évesen fénytechnikát adott bérbe rendezvényekhez. Jogosítványa még nem lehetett, ezért már ekkor megérezte, hogy milyen ha sofőrje van a „cégvezetőnek”. 2007-ben alapította meg a PERSON kommunikációs ügynökséget, amely mára meghatározó szereplő a hazai piacon. Olyan nagyvállalatok professzionális beszállítója, mint a Coca-Cola, Telekom, Budapest Airport, MOL, Generali, HB Reavis.

Richárdot az Év fiatal vezetőjének választották 2016-ban, illetve felkerült a Forbes 30/30-as sikerlistájára is. 2017-ben a Nordic Bridge közösség tagjává választották. Elkötelezett fejlődés fókuszú vezető, aki a csapatban látja az üzleti siker alapját, megrögzött kapitalista.

Saját maga fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet, Barack Obama 2012-es, illetve Hillary Clinton 2016- os választási kampányában is dolgozott önkéntesként ahol a kommunikációs szakma mellett, motiváció és kampányszervezés terén is sok tapasztalatot gyűjtött.

Richárd a PERSON Group alapító ügyvezetőjeként egy olyan vállalatot épít, amilyen országban szeretne megöregedni.

Még több: www.persongroup.eu

Almási István

A műszaki egyetemen végzett géptervezőként. Már egyetemista korában, 1982-ben részt vett egy vállalkozás alapításában egyik tanára hívására. Tíz évig vállalatok átvilágításával, szervezésével foglalkozott különböző projektekben.  Több évig szervezte és vezette a Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központ szervezésében működő SPIN-OFF vállalkozói klubot, ami a vállalkozás iránt érdeklődő fiatalok üzleti kapcsolatainak szélesítését, sikeres vállalkozók tapasztalatainak megismerését és befektetőkkel történő kapcsolatfelvételt segítette.

2018 szeptemberétől a Budapest LAB StartLAB Vállalkozói Klub szervezője és vezetője. Jelenleg tanácsadóként, trénerként, mentorként vállalkozásfejlesztési programokban vesz részt.

Saját cégeiben foglalkozott újság kiadással, grafikai stúdió működtetésével, pszichológiai műszerek gyártásával, ruházati kereskedelemmel, vállalkozások működését segítő tréningek tartásával is.

Balázs Tibor

Balázs Tibor kicsi

A rendszerváltáskor frissen végzett mérnökként vett részt az egyik első magyar-angol vegyesvállalat megalapításában, amely a változásmenedzsment módszertanának elterjesztését tűzte ki célul. Ezt követően sok szerepkörben és pozícióban dolgozott a sikeres változások érdekében. Volt saját tanácsadó vállalkozása, dolgozott nemzetközi vállalkozásfejlesztő szervezet magyarországi képviselőjeként, állami és multinacionális nagyvállalat felsővezetőjeként és országos fejlesztési projekt vezetőjeként.

Az utóbbi években a SEED Kisvállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetőjeként, illetve idén áprilistól módszertani szakértőjeként dolgozik, amelynek keretében sok száz kezdő, vagy fejlődni szándékozó vállalkozót segített üzleti terveik megvalósításában.

Kedvenc módszertana az üzleti modellezés (Business Model Canvas) és az értékajánlat tervezés, amelyet a nemzetközi módszertan megjelenésétől alkalmaz a vállalkozók fejlesztésében. Nagy gyakorlatot szerzett különböző IT rendszerek fejlesztésében és bevezetésében, de virtuális világ mellett folyamatosan alkalmazza a kézi rajzon alapuló vizualizációs és moderációs technikákat, és a grafikus jegyzetelést.

Villamosmérnöki, tanári és közgazdászi végzettségei mellett fontosnak tartja borász és mezőgazdasági kistermelői létét is, amely az elmélet mellett a gyakorlati, kézzelfogható eredményeket és az ehhez szükséges napi munka fontosságát jelenti számára.

Oravecz AndrásOravecz András mentor

Oravecz András, 2005 óta van kapcsolatban a design területtel. Formatervezőként 2011-ben végzett a Moholy Nagy Művészeti Egyetemen. Az egyetemi évek alatt és közvetlenül a diploma után formatervezőként dolgozott több hazai design stúdióban. 2014 óta vezeti a Remion Design Stúdiót, amely formatervezéssel és sorozatgyártással foglalkozik.

András design csapatának alap filozófiája a következő: amíg az ügyfél az üzletmenetét fejleszti és irányítja, addig vele összhangban a Remion Design fejleszti és gyártja a tőle megrendelt terméket. A stúdió a tervezésnél szem előtt tartja a formaterv egyediségét és a funkcionalitását. A gyártás optimalizálásnál pedig az előírt gazdasági tényezőket és a rendelkezésre álló idő intervallumot. Mint egy hazai design stúdió vezető tervezője, András azt a hosszú távú célt tűzte ki maga elé, hogy olyan új generációs design céget hozzon létre, amely megbízható fejlesztő és gyártó partner lehet a leendő megrendelők számára.

Az eddig elkészült projektek a Remion design portfólióban megtekinthetőek:
www.remiondesign.com

 

C. Szabó Helga

C. Szabó Helga

Helga közgazdászként végzett a Pannon Egyetemen. Tanulmányai alatt közösségi munkaként már a Gazdasági kar HÖK elnöke volt. Az egyetem után évekig külföldön – Ausztriában és Írországban – dolgozott. Hazatérése után sok éven át a Magyar Telekom üzletfejlesztési menedzsere volt, ahol a non core termékfejlesztésért felelt, így például ő volt a mobilparkolás fejlesztésének üzleti projektvezetője.

Ikrei megszületése után elvégezett egy egyéves business coach képzést, így került kapcsolatba a Seed Alapítvánnyal, ahol Potápi Ritával közösen felépítettek és vezettek egy Virtuális Inkubációs Programot, amely egy évig kísérte a vállalkozónőket és támogatta növekedésüket.

Jelenleg részt vesz a Seed Alapítvány mentorprogramjának az előkészítésében, ahol a későbbiekben mentor szupervízorként dolgozik. Emellett tervezéssel és időmenedzsmenttel, valamint soft skill fejlesztéssel kapcsolatos céges tréningeket tart.

Néhány éve belsőépítészettel is foglalkozik, így idejének felét jelenleg lakásfelújítás, ingatlanfejlesztés tölti ki. Az ezzel foglalkozó vállalkozása lakásokat vásárol, bombáz szét és átalakítva, felújítva, berendezve dobja újra piacra.

Három kisgyermek és a munka mellett is fontos számára a folyamatos tanulás, önfejlesztés. A következő terve, hogy elvégezzen egy webdesign tanfolyamot.

Még több: http://nokatopon.hu / http://modernanyu.hu / http://newroof.hu