Mentorok

A 2018/19-es tanévtől kezdődően a Team Academy Budapest hallgatói vállalkozásait a team coachok mellett egy-egy mentor is támogatja.

A mentorok szerepe

A mentor olyan külső, vállalkozásfejlesztésben jártas, tapasztalt szakember, akik elsősorban nem az adott vállalkozási ötlet szakértője, hanem az ötlet megvalósításán dolgozni kezdő csapatok támogatója. A specializációra felvett és csoportokba szerveződött hallgatók a képzés megkezdésekor így azonnal kapnak egy állandó támogató társat ötletük fejlesztéséhez.

A team academy budapest mentorai

Szabó Barnabás

Szabó Barnabás

Közgazdász, tőzsdei-, ingatlan- és kockázati tőke befektető. 2013-ban vitte tőzsdére az ALTERA-t (most AutoWallis), melyből 2017-ben kiszállt. Jelenleg amerikai startup befektetéseivel foglalkozik, mint a Joe Lonsdale (ex-Palantir), Peter Thiel (Founders Fund) és Stanley Druckenmiller (ex-Quantum Fund) nevével fémjelzett Addepar fintech vállalat, vagy jövőre tőzsdére készülő Postmates, amely az USA 4. legnagyobb étel házhoz szállítója.

Hampuk Richárd

Hampuk Richárd Person Group

Első vállalkozásában 14 évesen fénytechnikát adott bérbe rendezvényekhez. 2007-ben alapította meg a PERSON kommunikációs ügynökséget, amely mára meghatározó szereplő a hazai piacon. Olyan nagyvállalatok professzionális beszállítója, mint a Coca-Cola, Telekom, Budapest Airport, MOL, Generali, HB Reavis.

Az Év fiatal vezetőjének választották 2016-ban, illetve felkerült a Forbes 30/30-as sikerlistájára is. 2017-ben a Nordic Bridge közösség tagjává választották. Elkötelezett fejlődés fókuszú vezető, aki a csapatban látja az üzleti siker alapját, megrögzött kapitalista. Saját maga fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet, Barack Obama 2012-es, illetve Hillary Clinton 2016- os választási kampányában is dolgozott önkéntesként ahol a kommunikációs szakma mellett, motiváció és kampányszervezés terén is sok tapasztalatot gyűjtött.

Még több: www.persongroup.eu

C. Szabó Helga

C. Szabó Helga

Helga közgazdászként végzett a Pannon Egyetemen. Tanulmányai alatt közösségi munkaként már a Gazdasági kar HÖK elnöke volt. Az egyetem után évekig külföldön – Ausztriában és Írországban – dolgozott. Hazatérése után sok éven át a Magyar Telekom üzletfejlesztési menedzsere volt, ahol a non core termékfejlesztésért felelt, így például ő volt a mobilparkolás fejlesztésének üzleti projektvezetője.

Ikrei megszületése után elvégezett egy egyéves business coach képzést, így került kapcsolatba a Seed Alapítvánnyal, ahol Potápi Ritával közösen felépítettek és vezettek egy Virtuális Inkubációs Programot, amely egy évig kísérte a vállalkozónőket és támogatta növekedésüket.

Jelenleg részt vesz a Seed Alapítvány mentorprogramjának az előkészítésében, ahol a későbbiekben mentor szupervízorként dolgozik. Emellett tervezéssel és időmenedzsmenttel, valamint soft skill fejlesztéssel kapcsolatos céges tréningeket tart.

Néhány éve belsőépítészettel is foglalkozik, így idejének felét jelenleg lakásfelújítás, ingatlanfejlesztés tölti ki. Az ezzel foglalkozó vállalkozása lakásokat vásárol, bombáz szét és átalakítva, felújítva, berendezve dobja újra piacra.

Három kisgyermek és a munka mellett is fontos számára a folyamatos tanulás, önfejlesztés. A következő terve, hogy elvégezzen egy webdesign tanfolyamot.

Még több: http://nokatopon.hu / http://modernanyu.hu / http://newroof.hu

Martyn Eeles

martyn eelesMartyn Eeles is a former top ten financial advisor, executive board member, and one of the senior 200 blockchain executives in the Bay Area. He left school at 16 to join the military, and with inspiration, has consulted for several companies with the implementation of the blockchain. He is a former founder turned mentor/coach. He is a startup mentor and coach at Budapest, San Francisco, Portugal, London, and Austria.

His dedicated, resilient, and loving spirit, coupled with his ample business acumen and knowledge and ability to make businesses proliferate into bigger enterprises have made the graduate of an international finance and business degree from The Open University to be a force to reckon with.

Martyn believes that it is not about what we accomplish in life individually but how many people are influenced to be better on our journey to success, and he also believes strongly in giving back to the community as a key factor for anybody’s success.

Almási István

A műszaki egyetemen végzett géptervezőként. Már egyetemista korában, 1982-ben részt vett egy vállalkozás alapításában egyik tanára hívására. Tíz évig vállalatok átvilágításával, szervezésével foglalkozott különböző projektekben.  Több évig szervezte és vezette a Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központ szervezésében működő SPIN-OFF vállalkozói klubot, ami a vállalkozás iránt érdeklődő fiatalok üzleti kapcsolatainak szélesítését, sikeres vállalkozók tapasztalatainak megismerését és befektetőkkel történő kapcsolatfelvételt segítette.

2018 szeptemberétől a Budapest LAB StartLAB Vállalkozói Klub szervezője és vezetője. Jelenleg tanácsadóként, trénerként, mentorként vállalkozásfejlesztési programokban vesz részt.

Saját cégeiben foglalkozott újság kiadással, grafikai stúdió működtetésével, pszichológiai műszerek gyártásával, ruházati kereskedelemmel, vállalkozások működését segítő tréningek tartásával is.

Oravecz AndrásOravecz András mentor

Oravecz András, 2005 óta van kapcsolatban a design területtel. Formatervezőként 2011-ben végzett a Moholy Nagy Művészeti Egyetemen. Az egyetemi évek alatt és közvetlenül a diploma után formatervezőként dolgozott több hazai design stúdióban. 2014 óta vezeti a Remion Design Stúdiót, amely formatervezéssel és sorozatgyártással foglalkozik.

András design csapatának alap filozófiája a következő: amíg az ügyfél az üzletmenetét fejleszti és irányítja, addig vele összhangban a Remion Design fejleszti és gyártja a tőle megrendelt terméket. A stúdió a tervezésnél szem előtt tartja a formaterv egyediségét és a funkcionalitását. A gyártás optimalizálásnál pedig az előírt gazdasági tényezőket és a rendelkezésre álló idő intervallumot. Mint egy hazai design stúdió vezető tervezője, András azt a hosszú távú célt tűzte ki maga elé, hogy olyan új generációs design céget hozzon létre, amely megbízható fejlesztő és gyártó partner lehet a leendő megrendelők számára.

Az eddig elkészült projektek a Remion design portfólióban megtekinthetőek:
www.remiondesign.com